Verpleegkundige De Flecke als eerste verpleeghuismedewerker na ziekenhuispersoneel in acute zorg gevaccineerd in Friesland

JOURE Bianca Jongsma (24), verpleegkundige bij De Flecke in Joure, kreeg vrijdagochtend het coronavaccin toegediend in het WTC Expo in Leeuwarden. Zij is daarmee, na het ziekenhuispersoneel in de acute zorg, de eerste verpleeghuismedewerker die is gevaccineerd in Friesland.

Doktersassistente Jolanda Veenstra vaccineerde Jongsma. Jongsma werkt aan het bed en heeft tijdens de eerste golf een flinke uitbraak meegemaakt. ,,Het was een heftige periode. Als je ziet wat corona met vooral oude mensen doet, daarom laat ik me vaccineren.”

In totaal is er ruimte voor 23 ‘priklijnen’ waarvan er nu drie gebruikt worden, vanwege beperkte voorraden. In zo’n priklijn kan elke vijf minuten iemand worden gevaccineerd.

De komende tijd prikt de GGD dagelijks 325 zorgmedewerkers. Dit aantal kan oplopen als er meer vaccin beschikbaar komt. In de priklocatie in WTC Expo in Leeuwarden is ruimte voor ruim 3000 vaccinaties per dag.