Sportbedrijf De Fryske Marren leent medewerkers uit aan ouderenzorg en het project Heel Friesland Belt 

JOURE Nu Sportbedrijf De Fryske Marren zelf dicht is vanwege de lockdown, worden ongeveer dertig medewerkers uitgeleend aan de ouderenzorg.

Normaal gesproken Normaliter staan de medewerkers als lifeguard langs het zwembad, verzorgen zij lessen op scholen of zijn zij actief als horecamedewerker. Sinds de lockdown zit het grootste deel van hen thuis.

De taken die de medewerkers uitvoeren zijn divers en lopen uiteen van het schenken van koffie en het serveren van maaltijden, tot het assisteren bij activiteiten zoals een bingo, wandelen of fietsen.

Samen met de stichting Sociaal Goud strijdt het Ssportbedrijf tegen eenzaamheid onder ouderen. Vanuit Swimfun worden voor het project heel Friesland Belt ouderen gezocht en gebeld die wel een telefoontje kunnen gebruiken.

Wie iemand kent of zelf is die behoefte heeft aan contact of iemand wil bellen kan contact opnemen via info@sportbedrijfdfm.nl of via 0513-417648.

,,Het sportbedrijf heeft een grote maatschappelijk rol binnen de gemeente De Fryske Marren. Stilzitten en wachten is niet iets wat bij ons past. Ook in deze tijd zetten wij onze mensen graag ergens anders in nu onze accommodaties gesloten zijn en de vraag er ligt”, zegt Tjebbe van der Meer, adjunct-directeur van het gemeentelijk sportbedrijf.