Casual Friday: tips & tricks

Aangeboden door: poloshop.com

Bij meer en meer bedrijven wordt Casual Friday een begrip. Normaal gesproken verwacht je als bedrijf iedereen in een nette, formele outfit. Casual Friday geeft personeel de mogelijkheid iets vrijer te zijn in de kledingkeuze. De kledingvoorschriften op kantoor worden hiermee dus tijdelijk versoepeld.

Het is vaak een belangrijke dag voor werknemers: eindelijk kun je je lekker voelen in je eigen gekozen outfit. In dit artikel worden er een aantal tips & tricks behandeld, zodat je hier niet meer over hoeft na te denken wanneer je je perfecte outfit aan het samenstellen bent.

Tricks!

 1. Comfort, maar toch formeel
  Ook de bovenkleding stem je het best op het bedrijf af. Een formele indruk blijft aangeraden. Een overhemd in combinatie met een pullover is een perfecte combinatie. Het is de ideale combinatie van comfort en een business casual uitstraling. Heerst er een informele sfeer, kies dan voor een poloshirt.
 2. Jeans: fantastisch
  Op kantoor zijn spijkerbroeken vaak een zegen wanneer je ze aan mag. Kies dan wel voor een donkere jeans. Het is goed combineerbaar met andere kledingstukken en geeft een formele uitstraling. Lichte jeansbroeken kunnen ook, maar niet binnen een te formele bedrijfscultuur.
 3. Vergeet de schoenen niet!
  Eindelijk kun je je favoriete schoenen aantrekken om naar kantoor te gaan. Want op Casual Friday mag alles, toch? Ja en nee. Sneakers en sportschoenen kunnen eventueel gedragen worden, maar ook dat is afhankelijk van de bedrijfscultuur. Nog veel belangrijk dan het soort schoenen dat je draagt, is dat ze netjes zijn. Vuile schoenen zijn not done, zelfs op Casual Friday.

Tips!

 1. Tanktops zijn not done
  Tanktops zijn over het algemeen in het bedrijfsleven not done, ook niet op Casual Friday. Haar dat zichtbaar is onder de oksels komt niet hygiënisch en niet professioneel over.
 2. Opletten met T-shirts
  Pas ook op met T-shirts. Dit hangt natuurlijk af van de bedrijfscultuur, maar het dragen van T-shirts wordt door de meeste bedrijven als onprofessioneel aanzien.
 3. Korte broeken kunnen niet overal
  Ook of het dragen van een korte broek getolereerd wordt, is sterk afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Net als T-shirts kunnen korte broeken immers onprofessioneel overkomen. Vermijd ze dus beter, tenzij het echt een uitzonderlijk hete vrijdag is. 
 4. Kapotte schoenen
  Het dragen van afgetrapte schoenen is over het algemeen not done, laat staan op casual Friday. Casual Friday zorgt ervoor dat je met een casual outfit naar je werk kunt, niet met een kapotte outfit.

Zijn er verder nog aandachtspunten?

Elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur met specifieke normen en waarden. Stem hier je heren kleding op af.  Staat er voor het eerst een Casual Friday op het programma? Peil dan eerst bij collega’s, zodat je niet uit de toon valt. Check op voorhand wat er kan en niet kan. Misbruik de vrijheid van Casual Friday dus niet, want het respecteren van je werkomgeving blijft prioritair.