Revu de Jouwer schrapt Nijjiersrevu vanwege coronamaatregelen

JOURE Vanwege de coronamaatregelen wordt er in januari geen Nijjiersrevu gehouden in Joure. Het zou de 35ste editie editie worden.

Sinds september werd volop geoefend voor de uitvoering. Destijds zag het er nog naar uit dat er zeventig personen welkom waren in de grote zaal van partycentrum ’t Haske waar de uitvoering plaats zou vinden. ,,De repetities waren anders dan anders, maar de spelers konden voldoende afstand van elkaar houden en hielden zich ook keurig aan alle andere maatregelen, dus het kon”, aldus Folkeline Papjes namens Revu de Jouwer.

Na de persconferentie van 3 november werd voor twee weken gestopt met alle voorbereidingen. Daarnaast was het maximum aantal bezoekers in theaters en zalen inmiddels bijgesteld naar dertig personen.

,,Een voorstelling met maar dertig toeschouwers is niet een revue zoals Nijjiersrevu De Jouwer het graag wil. Je kunt een 35-jarig jubileum niet vieren met maar een heel klein deel van je vaste publiek”, zo is de ploeg van mening.

,,Wy hawwe mei de spilersploech it beslút naam om de repetysjes te stopjen en de 35ste Nijjiersrevu in jier út te stellen. Spitich fansels, mar wy wisten dat dit barre koe. Dat betsjut net dat wij yn jannewaris 2021 net fan ús hearre litte”, zegt voorzitter Durk Brouwer van Revu de Jouwer.