Foto’s | Driedubbel feest op It Haskerfjild in Joure met jubilerende meesters en juf

JOURE Bij It Haskerfjild in Joure was het donderdag driedubbel feest.

De basisschool vierde dat juf Minke Prinsen-Kelderhuis, meester Pé Vellinga en Meester Bartele van der Veer elk veertig jaar voor de klas stonden. Zij werden luidkeels toegezongen door de kinderen.

De feestdag begon op het leerplein, waar sinds donderdag panelen aan de muur hangen met tekeningen van de hand van Willemke Brouwer.

,,Het lijken net twaalf extra ramen, waardoor je naar buiten kijkt. Je kan je verwonderen en wegdromen en dat deden de kinderen dan ook. Ze wilden net als op de afbeelding ook wel op een papieren vliegtuigje vliegen”, aldus Brouwer.

Optreden en patat

Ook was er een optreden van kinder- en muziektheater Frets! Daarnaast was er patat voor de kinderen.

Zowel het optreden, als de patat kregen de kinderen aangeboden door de jubilarissen. Op de vraag of er in al die veertig jaar iets veranderd was in het onderwijs lieten zij weten: ,,Eigenlijk niks, want onderwijs gaat om de kinderen en die zijn nog steeds heel leuk.”

Simone Bakker, directeur van It Haskerfjild is maar wat blij met de jubilarissen: ,,Wij zijn trots dat we deze leerkrachten met samen bijna 125 jaar ervaring bij ons op school hebben.”