Museum Joure langer dicht vanwege vernieuwing kade

JOURE - Museum Joure blijft vanwege de vernieuwing van de kade bij het museum langer gesloten. In plaats van dat het werk klaar is op 19 november, duurt het werk tot 30 november.

Het museum gebruikte tijdelijke sluiting vanwege de coronamaatregelen om de kade te vernieuwen. Dat was nodig omdat het bestaande houtwerk deels verrot was en de kade de afgelopen jaren deels was verzakt. Omdat de werkzaamheden langer duren, opent Museum Joure de deuren pas 1 december weer.

,,Het plan was om het museum tijdens de bouwperiode toegankelijk te houden voor publiek. Dat bleek in de praktijk erg lastig. Het werk moest in stukjes verdeeld en looproutes van publiek moesten steeds verlegd. Dat zou ervoor zorgen dat het werk langzamer ging verlopen”, zegt Iris Nutma, directeur van Museum Joure.

In de coronatijd zijn de kades daarom in een keer afgegraven en tijdelijk niet te betreden. ,,Het gebied weer toegankelijk maken lukt niet voor 19 november. Dat is de dag waarop de musea vermoedelijk weer open mogen”, zegt Nutma.