Foto’s | Inzamelingsactie in Albert Heijn Joure voor voedselbank

JOURE - In de Albert Heijn in Joure vindt tot en met 22 november een inzamelingsactie voor de voedselbank plaats. Dit is een landelijke actie. In ruim 250 winkels van Albert Heijn kunnen klanten producten doneren.

Het aantal klanten bij de voedselbank stijgt. De verwachting is dat dit aantal het komende jaar flink verder oploopt. Dit is mede het gevolg van corona en de hierdoor ingezette economische krimp. De behoefte aan levensmiddelen is om die reden groot. Daarom wordt deze actie georganiseerd.

Frank Dane, dj bij radio 538, is sinds kort ambassadeur van de voedselbanken en trapte 9 november de actie af in Hilversum. Albert Heijn zorgt ervoor dat alle ingezamelde producten bij de lokale voedselbanken terechtkomen.

Doneren in AH Joure

Nadat consumenten de hekjes in de AH in Joure hebben gepasseerd zien ze een boodschappenwagen met artikelen staan die ze kunnen doneren aan de voedselbank. Het zijn voornamelijk producten die lang houdbaar zijn.

Normaal staan er altijd een aantal vrijwilligers van de voedselbank in de winkel om deze actie te promoten. Vanwege het coronavirus is dit nu achterwege gelaten. Consumenten kunnen na het afrekenen van de producten deze bij de uitgang in een winkelkar leggen.

KIKA-beer

Eric Huijbrechts, eigenaar van de Albert Heijn in Joure, ondersteunt deze actie. Hij wil eveneens iets voor de kinderen doen. Kinderen van ouders die gebruikmaken van de voedselbank geeft hij daarom allemaal een KIKA-beer. Dit geldt ook voor de kinderen van ouders die net geen gebruik mogen maken van de voedselbank.

De Albert Heijn heeft deze KIKA-beren gekocht om het onderzoek naar kinderkanker te financieren. Nu worden ze voor een nieuw doel ingezet: om kinderen wiens ouders het niet zo breed hebben een extraatje te geven tijdens de feestdagen.

Frank Dane, ambassadeur van Voedselbanken Nederland: ,,Ik vind het geweldig dat Albert Heijn deze landelijke inzamelingsactie voor de voedselbank organiseert. Het is hard nodig in deze coronatijd.” Tot en met 22 november kunnen mensen nog in de AH in Joure producten doneren aan de voedselbank.