Oudehaske wint laadpaal

Tijdens het afgelopen fossielvrije weekend heeft het team “Aldehaske docht mei” onder het motto “Samen Sterk” een elektrische oplaadpaal voor Oudehaske gewonnen.

Ruim 70 enthousiastelingen van jong tot oud deden mee in de competitie van het Fossielvrije weekend om zoveel mogelijk fossielvrije kilometers te maken of juist met thuisweken te besparen. Aldehaske heeft met ruim 7500 kilometer verreweg de meeste fossielvrije kilometers afgelegd. Er is gefietst, gewandeld, elektrische gereden, gereden op blauwe diesel, gesuppt en zelfs gezwommen om de kilometers bij elkaar te halen. Door middel van de Movefit app werden de kilometers bijgehouden maar er waren ook initiatieven buiten de app om.

In de winkel van Haico Bouma werden voor de fietsbezoekers de fiets kilometers bijgehouden. Een voetbalteam van VV Oudehaske bezocht de (uit)wedstrijd op de fiets. Speciale vermelding geldt ook voor de chauffeurs van Wiersma die uiteraard in team “Aldehaske docht mei” met hun Blauwe Diesel vrachtwagens meededen. Centrale rol was er voor It Hasker Pompke. Zij zorgden ervoor dat iedereen zaterdag bij Wiersma in Oudehaske, op een verrassende manier, Neste MY Renewable (blauwe) diesel konden tanken. Waar de laadpaal komt te staan moet nog overlegd worden. De naam van de laadpaal is inmiddels wel bekend: It Hasker E-Pomke.