Kerstshow Intratuin Emmeloord ruimer van opzet en langer open

Aangeboden door: Intratuin Emmeloord

Veilig kerstshoppen in Verwonderland

Na een gek jaar is één ding echt zeker: de kerst gaat gewoon door. Al zal die er door alle maatregelen deze keer iets anders uitzien dan we gewend zijn. Reden te meer om het thuis extra gezellig te maken. En waar kun je daarvoor beter terecht dan bij de kerstshow van de Intratuin? Kom nu al veilig bij ons kerstshoppen. Wij zorgen voor een warm welkom in ons Verwonderland.

De kerstshow staat dit jaar eerder klaar om zo de drukte in de feestmaand december wat meer te spreiden. Maar dat is niet de enige maatregel die eigenaren Stef en Joost Munsterman van Intratuin Emmeloord hebben getroffen om iedereen veilig te kunnen laten shoppen.

Extra koopavonden

‘We hebben bijvoorbeeld ook extra koopavonden toegevoegd. Van november tot en met 20 december zijn we iedere woensdag-, donderdag- en vrijdagavond geopend tot 20.00 uur’, vertelt Joost.

Daarnaast is er een maximumaantal klanten dat de winkel in mag. Stef: ‘Iedere klant moet een karretje meenemen naar binnen. Ben je met z’n tweeën, dan mag je samen 1 karretje. Als de karretjes op zijn, moeten mensen wachten tot er weer iemand naar buiten is gekomen.’

Brede looppaden

Al het personeel van de Intratuin draagt bovendien mondkapjes. En de kerstshow is ruimtelijker opgezet met brede paden en genoeg ruimte voor iedereen om zich te verwonderen bij de magische kerstpresentaties.

Joost: ‘De lichtjesafdeling is deze keer ook ruimer van opzet. Gelukkig hebben we meer dan genoeg plek om de anderhalve meter-norm voor iedereen te waarborgen. De richtlijn vanuit het ministerie is één klant per 10 vierkante meter. In onze winkel houden wij 50 vierkante per klant aan, dat is dus vijf keer zo veilig als de norm.’

Leuke acties

In oktober en november zijn er ook nog allerlei leuke acties bij Intratuin Emmeloord om de kerst alvast te verwelkomen. Van het terugwinnen van je aankoopbedrag en het wekelijks vervullen van een wens uit de wensboom tot een speurtocht voor kinderen.
Kijk voor de actievoorwaarden op www.intratuin.nl/emmeloord.

 

Vijf sfeerpresentaties ter inspiratie

Stylist Marja Hup weet alles over de trends voor deze kerst. Zij richtte samen met haar collega’s bij Intratuin Emmeloord vijf verschillende sfeerpresentaties in, boordevol inspiratie voor de echte kerstliefhebber. Maak kennis met Dark Forest, Earthy Tones, Cocoon Space, Highway Motel en Snowy X-mas.

‘Dark Forest draait om veel groen en kamerplanten. De tinten zijn donker met kleuren als roest en koraalrood. Het doet een beetje denken aan een luxe hotel, maar ook aan een tropisch eiland en de jungle’, vertelt Marja.

Bij Earthy Tones is de accentkleur met bruin juist wat lichter van toon. ‘Hier is Afrika het uitgangspunt met dierenprints en glamoureuze, warme materialen.’ Cocoon Space is weer wat zoeter met pasteltinten als zachtroze en mintgroen. ‘Deze stijl is lekker huiselijk en knus, overgoten met flink wat glitters.’

Van luxe motel tot blokhut

Roze, paars en goud zijn de hoofdkleuren van Highway Motel. ‘Het ademt de sfeer van een luxe motel.’ Terwijl Snowy X-mas met de koele kleuren rood, blauw, wit en een vleugje zilver wat meer doet denken aan een gezellige blokhut in de sneeuw. ‘Deze stijl past bij je als je van een typisch traditionele kerst houdt.’

 

Koop al in november je kerstboom

Veel mensen denken dat ze pas vlak voor de kerstdagen hun kerstboom in huis moeten halen. Maar niets is minder waar, zegt Joost Munsterman van de Intratuin Emmeloord. ‘Je kunt ze prima al half november kopen, zodat je geen last hebt van de drukte vlak voor de feestdagen. Voordat je hem in huis zet, kun je de boom wel weken buiten bewaren. Na het plaatsen blijft de boom zeker goed tot na kerst en Oud en Nieuw.’

 

Van onze stylist: 5 Tips voor jouw perfecte kersttafel

1)Kies een thema. Het is altijd leuk om de kersttafel te dekken in een bepaalde sfeer. Dat kan traditioneel zijn, maar denk ook eens aan een jungle-thema met lekker veel kerstgroen en borden met een panterprintje.

2)De basis: het opdekken. Je kunt je kersttafel opdekken met een tafelkleed, maar ook met een mooie loper of leuke placemats.

3)Gebruik verschillende soorten borden op je tafel. Qua grootte maar ook zeker qua dessins. Dat geeft een speels en weelderig effect.

4)Denk aan mooie glazen die passen bij de drank die je serveert. Ook leuk: mooie kannen met limonade voor de kids.

5)Tenslotte: een groot kerststuk of wat mooie takken in leuke vazen maken je styling helemaal compleet.

 

Nooit meer een scheve kerstboom

Bij de Intratuin zijn kerstbomen te vinden in alle soorten en maten om je huis en tuin helemaal in kerstsfeer te brengen. Kunstbomen, kunstzinnige alternatieve bomen, miniatuurbomen of de erg populaire vlaggenmastkerstbomen voor buiten. Maar er zijn ook nog echte bomen mét en zonder kluit of in pot. De bomen zonder kluit worden bij de Intratuin allemaal voorgeboord voor het Easy Fix-systeem, zodat die altijd kaarsrecht staat.

 

Wist je dat: Bij de Intratuin is het altijd kerst

De voorbereidingen voor de kerstshows beginnen voor de Intratuin altijd al in januari. Het thema wordt uitgedacht, de tekeningen gemaakt. De kerstinkopen zijn vervolgens van januari tot en met april. En wanneer de kerstdagen voor de meeste mensen nog heel ver weg lijken, begint de Intratuin al aan de opbouw van de grote kerstshow.

Met soms zomerse temperaturen van 30 graden zijn de medewerkers vanaf september druk in de weer met kunstsneeuw, kerstdorpen, rendieren, kerstballen en kilometerslange snoeren vol kerstlampjes. ‘Het blijft een gek beeld’, vertelt Stef Munsterman van de Intratuin Emmeloord. ‘Onze winkel wordt omgetoverd in winterse sferen, terwijl we zelf nog in de korte broek lopen.’

 

Voor de kleine verwonderaars

Voor kinderen is de kerstshow van de Intratuin altijd een groot feest. En ook dit jaar kunnen zij zich volop verwonderen. Zo kunnen ze een kijkje nemen bij Santa’s Factory, is er een leuke speurtocht met grappige lachspiegels door de hele winkel en kunnen ze zich laten voorlezen of toezingen door Boelie de Sneeuwpop. Natuurlijk zijn de zingende beren er ook weer, net als het zingende rendier. Stef: ‘En de entree wordt wel echt heel spectaculair dit jaar met duizenden lichtjes. Daar kan jong en oud zich vergapen aan een schitterende lichtshow.’

 

Kunstkerstbomenbos

,,Ieder jaar vouwen we met 25 man op een avond ons kunstkerstbomenbos uit. Zo’n zeventig soorten bomen krijgen daarin een plekje.’’