Echtpaar Van der Werf is 60 jaar getrouwd

JOURE - Ale van der Werf (85) en Ytje van der Leen (85) uit Joure zijn 12 oktober 2020 60 jaar getrouwd. Ale en Ytje zijn geboren en getogen in Joure en zijn Joure een leven lang trouw gebleven. De twee kregen vier kinderen en hebben zeven kleinkinderen.

Ale is vooral bekend (geweest) als postbode in Joure en omgeving. Daarnaast is zingen een grote hobby welke nog steeds wordt beoefend. Ook de groentetuin heeft veel aandacht gehad, maar is inmiddels behoorlijk kleiner geworden. Een paar vierkante meter voor een beetje verse groente uit eigen tuin.

Ytje heeft na haar MULO examen gewerkt voor Douwe Egberts. Na het huwelijk ook, maar bij de aankondiging van de eerste nakomeling is het huishouden met opvoeden belangrijker geworden. Daarnaast zijn haar hobby’s naast zingen vooral ook handwerken, gymnastiek, een boek lezen en hier en daar in het bestuur zitten van een vereniging.

Ze staan, waar mogelijk, altijd klaar voor de (klein)kinderen en dankzij de elektrische fiets zijn ze nog regelmatig in de omgeving van Joure te zien.