Jouster korfballers krijgen lesje in effectiviteit

JOURE - Zaterdag 3 oktober was de eerste wedstrijd die de Jouster korfballers zonder publiek moest spelen. De coronaregels zijn aangescherpt en de supporters moesten hierdoor de wedstrijd via een livestream volgen. Zij zagen Joure goed starten tegen Invicta in Kollum. Helaas kreeg dit geen goed gevolg en werd vervolgens elk foutje genadeloos afgestraft door de tegenstander.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Beide ploegen waren wat aan het aftasten en dit leidde tot fouten aan beide zijden. Nadat eerst Invicta op voorsprong was gekomen, nam Joure het initiatief over, 5-6. De ploeg uit Kollum vond op dat moment ineens het gat van de korf en liep uit naar 10-6. Na doelpunten aan beide kanten, maakte Joline Reitsema met een doorloopbal de laatste goal voor rust, 11-8.

Joure koesterde even de hoop om snel langszij te komen. Maar door wederom een sterke fase van de Kollumers stond het enkele minuten na rust al 15-8. De marge was hierdoor onoverbrugbaar geworden. In het restant van de wedstrijd vielen er nog een aantal doelpunten, maar zij waren slechts voor de statistieken. Eindstand 22-13.

De Jousters hebben even mogen genieten van de tweede plaats, maar staan nu weer met beide benen op de grond. De knop moet snel weer om. Volgende week speelt Joure wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Spannum.