Foto’s | Na anderhalf jaar sparen vlechten moeder en dochter uit Scharsterbrug eraf voor de Stichting Haarwensen

SCHARSTERBRUG Maaike ten Rouwelaar uit Scharsterbrug heeft samen met haar 8-jarige dochter Fenna na bijna anderhalf jaar ‘sparen’ een flink deel van hun haar gedoneerd aan de Stichting Haarwensen.

Haar dat gedoneerd wordt aan de Stichting Haarwensen moet minimaal dertig centimeter lang zijn. Afgelopen weekend was het moment aangebroken dat Fenna en haar moeder voldeden aan de voorwaarden en de schaar in het haar kon voor de stichting, die gratis pruiken verstrekt aan kinderen tot en met 18 jaar die door medische behandelingen of een anderen vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) hun eigen haar verliezen.

Fenna zelf kwam anderhalf jaar geleden uit het niets bij haar moeder aan met de boodschap dat zij haar wilde doneren. ,,Een klasgenootje en vriendin van haar van basisschool De Brêge uit Scharsterbrug had eerder ook haar gedoneerd. Dat wilde zij ook. Daarop zei ik in mijn enthousiasme dat ik zou meedoen”, zegt Ten Rouwelaar, die zelf zeventien jaar haarstylist is en sinds zeven jaar eigenaar is van Haarstudio de KnipSter in Joure.

Voordat het haar afgeknipt kon worden moest het eerst in een vlecht worden gedaan. Dat is een van de voorwaarden die de Stichting Haarwensen stelt aan het knippen. ,,Mijn dochter heeft een van mij vlechten eraf geknipt. Kapster in de dop? Wie weet.”

‘Geen foto waar ze niet op lacht’

Ten Rouwelaar: ,,Mijn dochter heeft enorm genoten. We hebben echt heel veel foto’s gemaakt en er zit er niet een tussen waar ze niet op lacht. Ondertussen zijn ook twee vriendinnen al aan het sparen om hun haar te kunnen doneren en spaart ook een klant van mijn haarstudio al mee.”

Wie ook haar wil doneren en dat wil laten afknippen kan daarvoor terecht bij Haarstudio de Knipster aan de Tolhûswei 9 in Joure.

,,Wie bij mij in de kapsalon komt om de vlechten eraf te laten knippen krijgt de knipbeurt gratis.”