Doelpuntrijke wedstrijd in Jouster voordeel beslist

JOURE - In de eerste drie competitiewedstrijden was Joure verdedigend sterk maar aanvallend minder goed, toch resulteerde dit in vier punten en een van de beste doelsaldo's in de poule. Tegen DTL uit Hantum was dit afgelopen weekend omgekeerd. Het publiek kreeg hierdoor een doelpuntenfestijn voorgeschoteld, met uiteindelijk Joure 1 als terechte winnaar.

De wedstrijd begon aftastend. Beide ploegen schoten zuiver maar ze deden niet voor elkaar onder. Na een 1-2 stand na acht minuten, stond het na 21 minuten nog maar 6-5. Dankzij een sterke reeks van Joure, was er enkele minuten voor rust een klein gaatje geslagen, 9-5. De Jousters schoten in deze fase ontzettend zuiver. Onder andere Marc Vrieseling wist al zijn vierde van de wedstrijd te maken. Vlak voor de pauze wist DTL nog eenmaal te scoren, waardoor er met 9-6 werd gerust.

Joure begon sterk aan het tweede bedrijf en breidde haar voorsprong uit naar 12-6. De ploeg uit Hantum wist hierna aan te haken en hield het verschil op maximaal zes doelpunten. Met nog tien minuten te spelen en een 16-10 voorsprong, leek er geen vuiltje aan de lucht. DTL tapte vanaf dat moment uit een ander vaatje en vier minuten voor tijd was de stand nog maar 18-16 in Jouster voordeel. Een spannende slotfase brak aan, maar Joure hield het hoofd koel. Na de 19-16 van Jeanine de Leeuw, wist DTL nog eenmaal te scoren, eindstand 19-17.

In aanvallende opzicht speelde Joure zeer sterk maar verdedigend liet het tegen DTL het nodige liggen. Desondanks konden er weer twee punten worden bijgeschreven. Joure bezet hierdoor na vier gespeelde wedstrijden de gedeelde tweede plaats. Volgende week speelt Joure de belangrijke wedstrijd tegen Invicta in Kollum, zij staan ook op de tweede plek.