Foto’s | Jan Semplonius uit Joure en Henk de Wolff uit Scharsterbrug benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

JOURE/SCHARSTERBRUG De 75-jarige Jan Semplonius uit Joure en de 78-jarige Henk de Wolff uit Scharsterbrug zijn woensdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheiding werd bij Semplonius en De Wolff opgespeld door hun partner. Dat gebeurde in het bijzijn van burgemeester Veenstra tijdens een besloten bijeenkomst bij SC Joure.

Henk de Wolff was vijfentwintig jaar actief als consul van de sportvelden van SC Joure. Daarnaast is hij sinds twintig onderdeel van het bouwteam dat aanpassingen, verbouwingen en nieuwbouw uitvoert op het terrein van de Jouster sportclub. Ook is hij actief in de schoonmaakploeg en is hij al geruime tijd actief als verkeersregelaar bij vele evenementen.

Jan Semplonius zet zich al meer dan 55 jaar in voor SC Joure. Zo geeft hij operationeel leiding aan het bouwteam. Ook staat hij elke dinsdag achter de bar en draait hij mee in het kantinerooster op de speeldagen van SC Joure.

Daarnaast is Semplonius actief als verkeersregelaar bij diverse evenementen van SC Joure en is hij actief in de schoonmaakploeg bij evenementen. In de jaren tachtig en negentig was hij voorzitter van de technische commissie en voorzitter van het voetbalbestuur.