Leerlingen praktijkschool De Diken uit Sneek bouwen schiphuis voor nieuwe Kameleonfilm ‘Kameleon aan de Ketting’

TERHERNE Leerlingen van praktijkschool De Diken uit Sneek helpen mee bij het bouwen van decors voor de nieuwe Kameleonfilm ‘Kameleon aan de Ketting’ van regisseur van Steven de Jong.

De afgelopen dagen hebben de leerlingen het grote schiphuis gebouwd. Decorbouwer Sietze Zeilstra uit Terherne zocht voor de bouw van het schiphuis en enkele andere zware klussen een groep vrijwilligers en vond die op De Diken, waar zijn zus Petra werkt.

Samen met docent en bedrijfsleider van het Arbeids Trainings Centrum van de school Marten Bloem ging een groep leerlingen vervolgens in het Kameleondorp aan het werk.

Zeilstra kreeg van De Jong de vrije hand om iets groots neer te zetten voor de laatste scène van de film. Dat werd een schiphuis van vijf bij tien meter dat is gebouwd van pallets die hij kreeg van Altis uit Wiuwert, gebruikte palen van Leemburg uit Terherne en gebruikt hout van Van der Wal Sloopwerken uit Joure.

,,In prachtprojekt”, aldus Zeilstra, die samen met de scholieren uit Sneek ook nog een zware woonark op een ander plek sleepte.