Jouster korfballers doen zichzelf tekort

JOURE - Na een zwaarbevochten zege vorige week, moest de equipe van René Zuil op 12 september in Surhuizum tegen DTS (S) spelen.

Lees hieronder een door de vereniging zelf ingestuurd verslag.

De thuisploeg had haar eerste wedstrijd ook gewonnen en na de wedstrijd DTS – Joure zou er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn over de verhoudingen in de poule. Joure had het betere van het spel, kwam dik op voorsprong, maar stond na 60 minuten met lege handen.

De Jousters begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen stond de ploeg met 0-4 voor. Nadat ook DTS zich op het scorebord had gemeld, wisten de bezoekers uit te lopen naar 1-6. Een ongekende weelde voor de groen-witten. Vlak voor rust kwam DTS nog sterk terug en na een helft was de stand 4-6. 

De ploeg uit Surhuizum ging na de pauze door waar het de eerste helft was gebleven en kwam snel op 6-6. Een spannend, maar zeker geen aantrekkelijke fase brak hierna aan. Er werd veel gewisseld en doelpunten bleven achterwege. In de laatste tien minuten brandde de wedstrijd ineens los.

Joure kwam tweemaal op voorsprong, maar ook net zo snel was het weer gelijk. In de laatste twee minuten maakte DTS weer gelijk en ondanks verwoede pogingen van Joure viel het beslissende doelpunt niet. De Jousters kregen daarna het deksel op de neus, in de slotseconden maakte de thuisploeg de 11-10.

In Surhuizum werd onnodig verlies geleden door de ploeg uit Joure. Na een veelbelovende start kon het goede spel niet meer worden voorgezet. De blik gaat nu op volgende week, dan wacht It Fean/Boelenslaan om 15:30 in Joure.