Evenwichtig Joure verslaat Lintjo uit Oldeberkoop

JOURE - De Jouster korfballers speelden op zaterdag 5 september hun eerste competitiewedstrijd, nadat het seizoen wegens een 'corona-stop' zes maanden had stilgelegen. Joure was gepromoveerd naar de 3e klasse en kon direct aan de bak tegen medepromovendus Lintjo uit Oldeberkoop. In de seizoensouverture was Joure gehaaider dan haar tegenstander en won het nipt.

Lees hieronder een door de vereniging zelf ingestuurd verslag.

De ploeg uit Oldeberkoop begon sterk aan de wedstrijd. Na acht minuten was de stand 0-3. Hierna knokte Joure zich terug tot 2-3, na elf minuten spelen. In de 21e minuut wist Elmar van Spil de gelijkmaker te produceren en na doelpunten over en weer kwam Joure in de 27e minuut voor het eerst op voorsprong, wederom door een goal van Van Spil. De eerste helft leek op 6-6 te eindigen, na wederom een doelpunt van de bezoekers, maar Karin Otter maakte vlak voor rust de 7-6.

De tweede helft ging wederom gelijk op. Beide ploegen kregen volop kansen, maar het beslissende gat werd niet geslagen. De spanning was voelbaar onder beide ploegen, maar het was Lintjo dat zichzelf tekortdeed, door veel strafworpen en vrije ballen tegen te krijgen. In de 21e minuut was het kruid bij de bezoekers verschoten en wisten de Jousters vakkundig de overwinning over de streep te trekken.

Nadat de thuisploeg op 11-10 was gekomen, wist Sierd van der Goot als invaller aan alle onzekerheid een einde te maken door van afstand te scoren, eindstand 12-10.

De ontlading bij Joure was enorm. De eerste punten zijn binnen en dat is een mooie opsteker als promovendus. Volgende week speelt Joure in Surhuizum tegen DTS.