NSV biedt gratis shuffleboardclinics aan in De Fryske Marren

REGIO - De Nederlandse Shuffleboard Vereniging (NSV) bestaat sinds eind 2018. Daardoor wordt er nu ook in Nederland geshufleboard. Om meer bekendheid te krijgen voor de sport, biedt de NSV gratis shuffleboardclinics aan in gemeente De Fryske Marren.

Over shuffleboard vertelt Grietje Nauta, voorzitter van de Nederlandse Shuffleboard Vereniging, het volgende: ,,Een officiële shuffleboardbaan is zestien bij twee meter. Aan beide kanten van de baan staan twee spelers die om de beurt een schijf spelen. Je hebt een lange stok die je om een schijf heen plaatst. Die schijf schuif je over de baan naar het puntenvak aan de overkant. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren, maar vooral ook om de tegenstander te verhinderen om te scoren.”

Het is volgens haar een sport waar jong en oud aan mee kan doen. ,,Na een korte uitleg kan iedereen het spelen. Wil je er echter goed in worden, dan komen er veel strategieën om de hoek kijken en is het een uitdaging om een partij te winnen.”

Lees ook | De Ontmoeting: Grietje Nauta

Iedere vereniging, een Plaatselijk Belang, Dorpshuis of zalencentrum bijvoorbeeld, kan een clinic aanvragen. De NSV brengt alle benodigde materialen en instructeurs van de NSV begeleiden de clinic. De enige voorwaarde is dat de ruimte waar de clinic gehouden wordt, groot genoeg is.

Clinic aanvragen

Belangstellenden kunnen een clinic aanvragen via het contactformulier op de website van de NSV, www.nsv-echtenerbrug.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Grietje Nauta: 06-30759866.