Hoofdpaden begraafplaats Lemmer en begraafplaats Westermeer Joure krijgen nieuwe bovenlaag

REGIO - Gemeente De Fryske Marren start eind augustus met het vernieuwen van de hoofdpaden op de begraafplaats in Lemmer en half oktober met het vernieuwen van de brede omliggende hoofdpaden op de begraafplaats Westermeer in Joure. De werkzaamheden duren telkens ongeveer een week. In de periode dat er aan de paden wordt gewerkt, is de begraafplaats gewoon open.

Op begraafplaats Lemmer zijn de huidige paden van rode mijnsteen. ,,Dit is niet voor iedereen even goed begaanbaar en bij een regenbui blijft het erg nat. Daarom gaan we de paden hoger leggen en voorzien van asfalt met een laag schelpen. Zo lijkt het een schelpenpad, maar heeft het de functionaliteit van een asfaltpad. De randen vullen we op met grond zodat er een betere overloop is naar het gras. De aanpassingen zorgen ervoor dat de paden droger en schoner blijven”, aldus de gemeente.

Als de werkzaamheden op de begraafplaats in Lemmer zijn afgerond, start de gemeente met het verbeteren van de paden op de begraafplaats in Joure. Ook hier gaat de gemeente de paden hoger leggen en voorzien van asfalt met een laag schelpen. De paden blijven op dezelfde plek en houden dezelfde afmetingen.