Onthulling beeld Kaskade en start expositie bij Museum Joure rondom werken Klaas Gubbels

JOURE Het beeld Kaskade van Klaas Gubbels wordt zaterdag 19 september officieel onthuld. Dan start ook de expositie Rondom Kaskade.

Het beeld zelf is eind mei geplaatst op het voorterrein van het Museum Joure. Vanwege de coronatijd kon het toen niet officieel worden onthuld.

De opening wordt verricht door John Brands, voorzitter MT Nederland van Jacobs Douwe Egberts. De expositie is tot en met 15 november te zien.

Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koffie- en theepotten. Zo bestaat het beeld Kaskade uit grote gestapelde koffiekannen van geverfd Cortenstaal.

Het beeld van zes meter hoogis geplaatst in het parkje voor Museum Joure. De kosten van de aankoop en plaatsing zijn volledig gedragen door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door de stichting Jouster Koffiepot.

Voor de expositie geldt de reguliere entreeprijs van het Museum Joure. Kaarten voor het museum zijn te bestellen via www.museumjoure.nl.

Lees ook: Foto’s | Beeld Kaskade geplaatst in parkje bij Museum Joure