Herman den Blijker sluit af in Joure

Joure Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zijn afgelopen week weer teruggeweest bij Hotel Anne-Klare om te kijken hoe het gaat en voor de laatste verbeterpuntjes.

„Herman heeft het menu getest en Herman's tosti mag zijn naam dragen”, laat Ardi Anker weten. „Annemarie heeft de laatste cijfers gecontroleerd gekeken of het de goede kant opgaat. Ook is even overleg gevoerd over het terras met gemeente. Er is ook nog een rondje gevaren met de nieuwe sloep van Hotel Anne-Klare.”

Den Blijker opende recent een terras over het water. Dit deed hij tijdens opnames voor het nieuwe SBS6-programma 'Crisis in de tent' waarin hij samen met zakenvrouw Annemarie van Gaal de door de coronatijd getroffen horeca te hulp schiet. Het terras, dat een idee is van Den Blijker, telt ongeveer 55 zitplaatsen en wordt gedeeld door Het Tolhuis en Hotel Anne-Klare.

,,Aanvankelijk wilden wij een terras op het water. Daarvoor kregen we geen toestemming van de gemeente. Toen zei Den Blijker: ‘Waarom maak je geen terras over het water?’. SBS nam vervolgens contact op met de wethouder voor het terras over het water en regelde een en ander in korte tijd. Zelf moesten wij alleen een vergunning regelen”, zegt Ardi Anker, die samen met zijn vrouw Anne-Klare half februari het onderkomen overnam waar tot dan een bed and breakfast inzat. Daarnaast zijn zij sinds 2011 eigenaar van de direct tegenovergelegen B&B Klaar Joure aan het Zand.

Omdat ondernemers net als ongeveer de hele horeca hard werd geraakt door de coronatijd meldden de Ankers zich aan voor 'Crisis in de tent'.