Geslaagde opening van wielercafé Vanmark

JOURE - Mark Kornet opende vrijdag 31 juli onder de naam Vanmark een wielercafé aan de Midstraat 128 in Joure.

Kornet, zelf een wielerfanaat, zag dergelijke wielercafés al wel in grotere steden. In Friesland zelf zag hij dat er nog geen dergelijk café was. Naast het schenken van barista koffie met daarbij gebak of een kleine snack kunnen bezoekers er ook terecht voor het kijken van wielerkoersen. Achterin de zaak is een gedeelte waar onder het merk Vanmark zelfgemaakte race- en stadsfietsen worden gemaakt.

Verder is er een terras voor het pand en binnen kunnen dertig tot veertig klanten terecht. Mark toont zich tevreden over het verloop van de eerste dagen.

„We hebben een erg drukke openingsdag gehad. De dag erna zijn we lekker op de fiets gesprongen met een groepje van 15 man. Erg leuk om op de fiets te verbinden. Ik kijk met grote tevredenheid terug op het weekend. De reacties zijn ook ronduit positief. Wielrenners weten gelukkig al Vanmark te vinden, dat vind ik erg leuk om te zien. Ook niet-wielrenners schuiven graag aan voor een bakje koffie.”

Vanwege het coronavirus had Mark de feestelijke opening ruim opgezet en dat verliep soepel met de tussenruimtes. „Al met al een top openingsweekend.” Na een paar daagjes bijkomen gaat de zaak vandaag weer open.

Lees ook | Friese primeur met opening wielercafé Vanmark in Joure