Terras over het water aan het Zijl in Joure vanaf woensdag weer open

JOURE Het terras over het water aan het Zijl in Joure is vanaf woensdag weer open. Sinds vrijdag was het tijdelijk gesloten.

Uit een meting die de gemeente De Fryske Marren liet uitvoeren bleek dat niet werd voldaan aan een wettelijke norm voor het aantal personen dat het steigerterras moet kunnen dragen.

,,Het terras kan nu maximaal 150 personen dragen. Dat komt neer op honderd kilo per vierkante meter. Hoewel het fysiek niet past moet de stellage vijfhonderd personen aankunnen. Dat komt neer op vierhonderd kilo per vierkante meter”, zegt Ardi Anker van Hotel Anne-Klare. Het hotel aan het Zijl deelt het terras samen met Het Tolhuis. Het steigerterras zelf is open tot 1 oktober. Het is nog niet bekend of het jaarlijks terugkeert.

De gemeente, de steigerbouwer en Talpa kwamen overeen dat de kosten voor aanpassing van het terras worden gedragen door de steigerbouwer en Talpa.

Het Nederlandse omroepbedrijf Talpa was onlangs in Joure voor opnames van het nieuwe televisieprogramma Crisis in de tent van SBS6 met zakenvrouw Annemarie van Gaal en topkok Herman den Blijker die het terras bedacht. Hotel Anne-Klare is op 26 augustus te zien in het programma.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)