Nieuw terras over het water in Joure tijdelijk dicht vanwege aanpassing aan wettelijke norm

JOURE Het vorige week zaterdag geopende terras over het water aan het Zijl in Joure is sinds vrijdag tijdelijk gesloten.

Uit een meting die de gemeente De Fryske Marren heeft laten uitvoeren bleek dat niet werd voldaan aan een wettelijke norm voor het aantal personen dat het steigerterras moet kunnen dragen.

,,Het terras kan nu maximaal 150 personen dragen. Dat komt neer op honderd kilo per vierkante meter. Hoewel het fysiek niet past moet de stellage vijfhonderd personen aankunnen. Dat komt neer op vierhonderd kilo per vierkante meter" zegt Ardi Anker van Hotel Anne-Klare. Het hotel aan het Zijl deelt het terras samen met Het Tolhuis.

'Begin volgende week weer open'

De gemeente, de steigerbouwer en Talpa zijn overeengekomen dat het terras wordt aangepast. De kosten worden gedragen door de steigerbouwer en Talpa. De verwachting is dat het terras begin volgende week weer open kan.

Het Nederlandse omroepbedrijf Talpa was onlangs in Joure voor opnames van het nieuwe televisieprogramma Crisis in de tent van SBS6 met zakenvrouw Annemarie van Gaal en topkok Herman den Blijker die het terras bedacht. Hotel Anne-Klare is op 26 augustus te zien in het programma.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)

Lees ook: Foto’s | Joure heeft blikvanger erbij met terras over het water dankzij nieuw SBS-programma 'Crisis in de tent'