Foto’s | Binnenbak manege De Hjouwer biedt uitkomst voor eindmusical Dr. G.A. Wumkesskoalle uit Joure

JOURE De leerlingen van groep acht van basisschool Dr. G.A. Wumkesskoalle uit Joure hebben woensdagavond hun afscheidsvoorstelling opgevoerd in de binnenbak van manege De Hjouwer. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de voorstelling op school te houden.

Als alternatief was bedacht om de voorstelling dit jaar buiten op het schoolplein te houden. Vanwege het slechte weer kon dat niet. ,,Plan B was om de musical op te nemen zonder publiek en op YouTube uit te zenden. Maar dat is natuurlijk veel minder leuk”, zegt Jan de Boer, directeur van de Dr. G.A. Wumkesskoalle.

Om de voorstelling toch met publiek te kunnen houden kwam een van de ouders van de leerlingen met het voorstel om de musical naar de paardenbak van de manege De Hjouwer te verplaatsen. Nog dezelfde dag werd het toneeldecor door een groep ouders ingepakt en naar de paardenstal verhuisd.

De Boer: ,, Een prachtig initiatief. Alle gasten hadden zelf een stoeltje meegenomen naar de voorstelling. En ook aan een hapje en een drankje werd gedacht. We zaten droog, uit de wind en er was voor iedereen genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden. Met elkaar hebben we genoten van een fantastische avond, die we niet snel zullen vergeten.”