Happen en stappen in Langweer

In Watersportwalhalla Langweer kun je niet alleen het water op, je kunt er ook lekker eten en drinken en door de gezellige straatjes slenteren. En op Harbourside Langweer, een groot terras voor honderd gasten aan het water bij de haven aan de Stevenshoek, is het goed toeven.

In de hoofdstraat van Langweer is een keur aan restaurants. Zo verleidt restaurant ´t Jagertje gasten graag met klassieke gerechten met een twist in een huiselijke sfeer. Bij buurman La Buona Cucina een spannende verwijzing naar `Het geheim van Langweer`. Die blijkt te leiden naar een prachtige buitentuin waar het overdag en ´s avonds gezellig zitten is. Het restaurant serveert naast pasta en pizza´s ook een visje en vlees. En de antipasti, kleine gerechtjes als start, is fameus. Bij Brasserie AnderS valt vooral de open keuken op in een modern interieur. De gast krijg hier een eerlijke ambachtelijke keuken voor een leuk prijsje, waaronder een 3-gangenmenu.

Eetcafé De 3 Zwaantjes is gevestigd in een voormalig gerechtsgebouw van 1840. Dat alleen al maakt eten of een drankje doen er bijzonder. Aan de overkant bedient cafetaria en ijssalon ´t Hoekje mensen die graag een snackje willen, een ijsje, een burger of belegde broodjes. En ook met speciale glutenvrije, lactosevrije en suikervrije varianten.

Bij Genieterij Noflik Langwar gaan ze vooral voor gezellig, gemoedelijk en knus. Eigenlijk terug in de tijd met de sfeer van weleer. Met veel streekproducten op de kaart, gastvrijheid die voor alles gaat in een monumentaal pand uit 1766. En met tweehonderd jaar oude lindebomen voor de deur. En de vis? Die komt van de afslag in Harlingen.

Bij Café De Tapperij kun je je laven aan een drankje en hapje en de weekplate. En in het belendende Pand 41 koop je cadeaus, een lekker alcoholisch drankje of een trui met Langweer erop. Bij het Wapen van Langweer zijn de spareribs beroemd, afkomstig van Slagerij Dol, en het appelgebak uit Beppe´s keuken. En wie zelf kookt, kan bij kwaliteitsslagerij Dol terecht voor bekroonde ambachtelijke vleesproducten, een slagerij die volledig wordt gerund door vrouwen.

Bij Bakkerij Langweer vooral veel Friese specialiteiten. En bij de supermarkt naast dagelijkse boodschappen ook heel veel bijzondere, lekkere en “andere” producten. Voor visueel genot is er Galerie Splinter & De Vosch, in de voormalige basisschool Langweer. Met heel veel glaskunst in een gebouw zonder plafond. En bij Watersportwinkel Aan de Kade helpen ze je met alles op watersportgebied.