Genieten in Lemmer

Restaurants, cafés en winkels zijn in maten en soorten te vinden rondom het water in het hart van Lemmer. Maar ook aan de randen van de watersportplaats valt van alles te genieten op culinair gebied.

Restaurant De Brekken aan de Brekken, Restaurant de Baai aan de Vuurtorenweg, restaurant De Markol met uitzicht op de Friese Meren en restaurant De Eerste Aanleg met drijvend terras aan de Plattedijk zijn daar voorbeelden van. Verder ligt Beachclub Lemmer pal op het strand. 

In het centrum is er in de wirwar van pittoreske straatjes van alles te vinden. Op de Oude Sluis Pizza Lovers waar ze lunch, diner pannenkoeken en koffie met lekkers serveren. Even verderop eetcafé The British Pub en Bistro âld Lemmer. In de pub worden Friesland en Groot-Brittannië gecombineerd. In de bistro is het lunchen, borrelen en dineren in een historisch pand. 

Rechtdoor aan de Langestreek Eetcafé Lange Piet waar zowel binnen als buiten genoten kan worden van een drankje, lunch en diner. Bij Buurman De Specerij zijn Arabische invloeden terug te vinden in de keuken. Pizzeria ristorante La Gondola biedt in de open keuken naast heel veel pizza´s en pasta´s ook vlees- en visgerechten. 

Aan de Kortestreek valt de viskiosk van de familie Vu op. De Patabaas met eigengemaakt patat is op loopafstand en bij Brasserie 14 is het gezellig druk. Bakkerij Twijnstra serveert heerlijk gebak en broodjes bij koffie en thee, terwijl Ristorante Delizio naast pizza´s Italiaanse vlees- en visgerechten bereidt. Op de Kortestreek verder veel snackbars en de Lemster Vishal. 

In de opvallende Schans/Krijgerplein Visser´s Vis voor een heerlijk visje, snackbar de Schans voor snacks, broodjes en ijs. En Memmies, een afhaalrestaurant waar ze het eten vers voor je bereiden met elke dag een ander menu. In diezelfde straat ook Chinees restaurant Panda en Sam´s grillroom voor shoarma, döner en kebab. Om de hoek het terras van Café De Laatste Stuiver. Maar ook eten en drinken bij restaurant Het Centrum of tapas eten bij Tapa Tapa. 

Bij La Cantina aan de Vissersburen heeft hightea en zelfgemaakte lekkernijen en Bakker Breimer aan de overkant verkoopt nog meer heerlijkheden. Aan de Nieuwburen de Beer & Burgers Factory en Eethuis Lemmer voor grillgerechten. 

Opvallende winkels zijn de Vintagewinkel in de Schans en op nummer 23 een bijna museum met opvallende zaken. In het boekenantiquariaat aan de Lijnbaan is het sneupen geblazen en bij Kringloopwinkel de Kuubskist aan het Lemsterpad vind je alles voor een prikkie.