Volop plezier voor kinderen

Weer of geen weer, voor kinderen is er altijd wat te beleven in Friesland. De hoogste sprongen maken op trampolines bij Ballorig, een speurroute door Kameleondorp en van glijbanen af roetsjen in openluchtzwembad Mounewetter bijvoorbeeld.

Het overdekte speelparadijs Ballorig in Sneek is weer geopend. Geheel corona proof kunnen kinderen er naar hartenlust ravotten. Ze kunnen een wedstrijd doen op het autocircuit, een gat in de lucht springen op de grote trampolines en klauteren in klimrekken. Er is ook een baby- en peutergedeelte voor de kleinste bezoekers. Vanwege corona is het alleen mogelijk om na reservering een bezoek te brengen aan Ballorig. Lees hierover meer op ballorig.nl.

 

Kameleondorp Terherne heeft een speciaal arrangement deze zomer. Gezinnen kunnen een puzzel-speur-route door het dorp volgen, gevolgd door een boottocht door de omgeving van Terherne. Op 45 minuten varen van het dorp ligt het Kameleon-eiland. Hier is het mogelijk om te picknicken, in bomen te klimmen en andere avonturen te beleven. Het hele arrangement duurt ongeveer 4,5 uur. Meedoen kan alleen na reservering via 0566-689910.

 

Nog meer avontuur valt te beleven in Speelbos Joure. Hier is vermaak in de vorm van een speeljungle, glow in the dark voetbal, een spookhuis, doolhof en nog veel meer. Voor de kleinste bezoekers is er een peutereiland. Kinderen van 1 tot en met 12 jaar zullen zich niet vervelen. Ouders kunnen neerploffen op een van de terrassen, lezen aan de leestafel of vanaf de eerste verdieping uitkijken over het Speelbos. In Speelbos Joure gelden momenteel tijdsloten. Reserveren is verplicht - ook voor abonnementhouders - en kan via speelbosjoure.nl.

 

Het belooft een zomer te worden met veel zomerse dagen. Dan is een plons in het frisse water  een heerlijkheid. Openluchtzwembad Mounewetter in Witmarsum heeft watervermaak in de vorm van verschillende zwembaden met glijbanen, klimtoestellen en duikplanken. Het zwembad heeft vanwege corona tijdsloten. Kijk voor meer informatie en reserveren op zwembadmounewetter.nl.

 

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is een overdekt zwembad met buitenbad. Swimfun heeft verschillende attracties zoals een wildwaterbaan, een ‘tube slide’ en een golfslagbad. Relaxen kan in de sauna, het Turks stoombad of het kruidenbad. Ook mensen die rustig baantjes willen trekken, kunnen hier terecht. Toegang alleen na reserveren. Meer informatie: swimfun.nl.

 

Voor dierenliefhebbers is een bezoek aan Aqua Zoo in Leeuwarden een aanrader. Pinguïns, ijsberen, zeehonden, kapucijnapen, otters, flamingo’s en nog heel veel meer grote en kleine dieren scharrelen hier rond in hun verblijven. Op sommige plekken loop je zelfs tussen de dieren door. Er is ook een speeltuin en het is mogelijk om het bezoek af te sluiten met een frietje of ijsje. Toegang alleen na online aanmelding via aquazoo.nl.

 

In het Planetarium in Franeker kunnen kinderen een reis maken naar de sterren. Tijdens een bezoek komen ze allerlei leuke feitjes te weten over de planeten en sterren binnen ons zonnestelsel. Voor jong en oud is de Planetariumkamer indrukwekkend, waar het planetarium gemaakt door Eise Eisinga te zien is. Het is het oudste, nog werkende planetarium van de wereld. Vooraf kaartjes reserveren is verplicht en kan via www.planetarium-friesland.nl.

 

Speelbos Sparjebird biedt allerlei spelelementen in de pure natuur. Het speelbos van Staatsbosbeheer bevat onder andere touwbruggen en een klimboom. Kinderen kunnen hink-stap-sprongen over boomstammen en de greppelroute lopen. Spelen met water uit een waterpomp, een eigen hut bouwen en met andere kinderen rennen en ravotten; het kan allemaal. Meer informatie staat op sparjebird.nl.