Voetbalvereniging De Wite Peal start nieuwe seizoen met Anne Haven en Jolle Jager

SINTJOHANNESGA - Voetbalvereniging De Wite Peal (DWP) uit Sintjohannesga heeft onlangs de trainers voor DWP 1 (3e klasse) en DWP 2 (2e klasse) aangesteld. De heren Anne Haven en Jolle Jager zullen komend seizoen deze taken op zich nemen.

Vanwege de coronamaatregelen konden de contracten niet aan één tafel getekend worden. Voorzitter Jan Boender heeft daarom door middel van het overdragen van de wedstrijdbal en op gepaste afstand de start van het nieuwe seizoen ingeluid met de twee trainers.

Anne Haven start aan zijn vijfde seizoen bij DWP 1. Onder leiding van hem heeft het team de afgelopen jaren laten zien een gedegen derdeklasser te zijn; zo scheelde het maar een haar of het team promoveerde in 2017 naar de tweede klasse.

Jolle Jager treedt aan als trainer van DWP 2. Jager heeft altijd in de jeugd bij DWP gevoetbald en de afgelopen seizoenen was hij als trainer actief bij de A-junioren en het derde elftal. Jager volgt momenteel zijn volgende UEFA Trainer Coach cursus.

Jager over zijn team: ,,DWP 2 wordt een mooi team komend seizoen; ik wil het team met plezier en vanuit het teamgevoel laten voetballen, uiteraard met een goed tactisch plan welke past bij de kwaliteiten van de spelers. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd."

Het bestuur van DWP is erg tevreden met de verlenging van Haven en de aanstelling van Jager. Boender: ,,Waar wij trots op zijn, is dat beide heren uit eigen gelederen komen. Dit heeft een positief effect op al onze spelende leden, want mede hierdoor laat DWP zien dat er voor een ieder doorgroeimogelijkheden zijn binnen onze ambitieuze vereniging of het nou als staflid of als spelend lid is, bij de senioren of jeugd. Met deze enthousiaste trainers en hun technische staf verwachten wij mooie resultaten bij DWP 1 en 2."