Lemster Dickens Festijn 2020 gaat niet door

LEMMER - Ondanks dat het Lemster Dickens Festijn pas in december gepland staat, heeft de organisatie de conclusie getrokken dat het organiseren van dit festijn in de bekende opzet dit jaar niet gaat lukken. Er is te veel onzekerheid over de maatregelen en mogelijkheden na 1 september.

,,Wellicht volgen er straks richtlijnen die een evenement met bepaalde maatregelen wel toestaan. Het blijft dan de vraag of met deze maatregelen een evenement als het Lemster Dickens Festijn de te verwachten sfeer en gezelligheid kan waarmaken", laat de organisatie van het Lemster Dickens Festijn weten.

Het projectteam van het Lemster Dickens Festijn heeft zich afgevraagd wat de vooruitzichten zijn voor dit evenement met tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers per dag en een voorbereiding die normaal vanaf de zomer vol van start gaat. Naast onduidelijkheid over wat er mogelijk zal zijn qua evenementen en de erg krappe voorbereidingstijd, speelt ook onzekerheid in het financiële plaatje een rol. 

Bestuur en het projectteam hebben daarom besloten om de al gemaakte plannen voor 2020 een jaartje in de ijskast te zetten. ,,We hopen dat we in december 2021 een extra mooie 5e editie van het Lemster Dickens Festijn kunnen laten beleven."

De organisatie bekijkt nog wat de mogelijkheden zijn om in december iets te organiseren in Dickens sfeer. Dit is afhankelijk van de maatregelen die er dan zijn. ,,We vinden het ontzettend jammer, maar de gezondheid van alle vrijwilligers en bezoekers staat voorop."