Horeca Joure maakt zich op voor heropening terrassen

JOURE Vanaf aanstaande maandag kun je in Joure weer een terrasje pakken. De meeste horecaondernemers waren al wel open voor afhalen en bezorgen, nu mogen ze ook weer binnen en op het terras gasten ontvangen.

De horecaondernemers zijn dan ook druk met de allerlaatste voorbereidingen. Gemeente de Fryske Marren en de horecaondernemers volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol van Koninklijke Horeca Nederland.

In goed overleg met de gemeente, de horecaondernemers, de centrummanager en de Winkeliersvereniging - maar vooral op basis van de positieve ervaringen tot nu toe - komt er geen eenrichtingsverkeer of verplichte route in de Midstraat.

Ook zullen er geen openbare toiletten worden geplaatst maar kan en mag er gebruik worden gemaakt van de bestaande toiletvoorzieningen. Bij alle horeca en in alle winkels is er mogelijkheid om de handen te reinigen. Mocht blijken dat hierin zaken toch anders moeten worden geregeld, dan liggen hiervoor al wel de plannen klaar die snel gerealiseerd kunnen worden. Alles wordt regelmatig geëvalueerd. Ook wordt er nog gekeken naar communicatie-uitingen in de Midstraat, waarin vooral een reminder met betrekking tot het houden van afstand centraal zal staan.

Toegankelijkheid Midstraat

De Midstraat is ‘s ochtends tot 12 uur toegankelijk voor auto’s, dit is voor ieders veiligheid en in gezamenlijk overleg zo besloten. Er is voldoende alternatieve gratis parkeergelegenheid op loopafstand van de Midstraat. Het gebied tussen de rails in de Midstraat wordt gedeeld door fietsers en voetgangers, de ruimte aan de weerskanten ervan is en blijft exclusief voor voetgangers.

Er is wat meer ruimte gecreëerd voor de terrassen in de Midstraat, De Merk en op en rond het Douwe Egberts plein en veel horeca heeft een mooie samenwerking gevonden in het delen van de buitenruimte.

Het vertrouwen van alle partijen dat op deze wijze de heropening vanaf maandag veilig en goed kan verlopen voert de boventoon. De horeca is heel erg blij dat ze vanaf maandag hun gasten weer veilig en gastvrij mogen ontvangen.

„Een beetje spannend is het wel, maar we vertrouwen op de medewerking en het begrip van onze gasten, dan maken we de heropening samen tot een succes.”