Sociaal Werk De Kear bundelt krachten met Friese welzijnsorganisaties in landelijke Week van de Jonge Mantelzorger

REGIO - De landelijke (digitale) campagne ‘Deel je zorg’ stimuleert jonge mantelzorgers over hun zorgen te praten of hulp te zoeken. De Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door MantelzorgNL en JMZpro. Friese welzijnsorganisaties Kearn Welzijn, Het Bolwerk, Sociaal Werk de Kear, Sociaal Collectief, De Skûle Welzijn en Caleidoscoop bundelen de krachten en sluiten aan bij deze landelijke campagne.

Naast de (online) activiteiten vanuit de campagne ‘Deel je zorg’ ontvangen de Friese jonge mantelzorgers persoonlijk een tasje met tips. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger zijn er regionaal (digitale) activiteiten om de dagelijkse zorgen te vergeten. Deze vinden zoveel mogelijk tegelijkertijd plaats en in een vertrouwde samenstelling.

Iedere gemeente heeft een eigen steunpunt voor mantelzorgondersteuning. In De Fryske Marren is dit Sociaal Werk De Kear. Speciaal voor jonge mantelzorgers zijn er regelmatig FUNdagen, waarbij ze de dagelijkse zorgen proberen te vergeten en gewoon een leuke dag met elkaar hebben. Vanwege het coronavirus lukt dat nu niet altijd fysiek dus zoeken we online verbinding met elkaar. Waar mogelijk en wenselijk met persoonlijk contact en anders in groepsverband.

Woensdag 3 juni organiseert De Kear een (digitale) bingo voor jonge mantelzorgers t/m 14 jaar. Op donderdag 4 juni is er een (digitale) quiz voor jonge mantelzorgers van 15 jaar en ouder. In oktober is er weer een fysieke FUNdag.