NCPN stelt college DFM vragen omtrent aanvullende bijdrage van 1,5 miljoen euro voor Jacobs DE

JOURE De NCPN heeft het college van B en W van de gemeente De Fryske Marren vragen gesteld omtrent een aanvullende bijdrage voor Jacobs DE in Joure.

Ook in april 2019 stelde de partij al vragen over hetzelfde onderwerp. Het college gaf toen, zo schrijft de NCPN, aan niet bezig te zijn met het verrichten van een inspanning om te komen tot een aanvullende bijdrage die kan oplopen tot 1,5 miljoen euro. Daarnaast antwoordde het college toen eerst een verzoek af te wachten van Jacobs DE.

,,Intussen zijn wij meer dan een jaar verder. In het nieuws zijn nu berichten verschenen dat het moederbedrijf naar de beurs gaat en dat volgens experts de beurswaarde vergelijkbaar zal zijn aan die van ING en DSM. Naar omzet gemeten gaat het om ’s werelds grootste bedrijf in koffie en thee”, zegt fractievoorzitter Rinze Visser van de NCPN.

De partij wil van het college weten of zij nog steeds wacht op een verzoek van Jacobs DE voor een aanvullende bijdrage. Als dat niet het geval is vraagt de NCPN dat mee te delen aan de gemeenteraad.

Visser: ,,Mocht er nog wel worden gewacht op het verzoek dan wil de NCP weten of het college bereid is om Jacobs DE te berichten geen verzoek om bijdrage meer af te wachten en niet meer voornemens is een voorstel daartoe te doen aan de gemeenteraad.”