Foto’s | Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw Broek Zuid in volle gang

BROEK ZUID De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw in Broek Zuid is in volle gang. Vanaf dinsdag 19 mei kan iedereen zich inschrijven voor de verloting van de eerste elf vrij te bebouwen kavels.

De eerste elf kavels worden verloot door gemeente De Fryske Marren. Op donderdag 11 juni vanaf 19.30 uur vindt de verloting plaats in het gemeentehuis in Joure. Dat gebeurt door wethouder Jos Boerland. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor mensen die zich voor twee juni hebben ingeschreven voor een van de kavels van Broek Zuid.

Tijdens de bijeenkomst trekt de wethouder een voor een alle ingeschreven namen uit een glazen bokaal. Wiens naam als eerste uit de bokaal wordt gehaald mag een kavel naar keuze reserveren en is de eerste gegadigde voor die gekozen kavel.

De naam die als tweede uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor de reeds door een ander gekozen kavel op de lijst te komen of als eerste gegadigde voor een andere nog niet gekozen kavel.

Per huishouden mag een keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich niet afzonderlijk inschrijven. Inschrijven kan via de website broekzuid.nl.

Kavels met woning

Naast de vrij te bebouwen kavels worden ook elf kavels vanaf duizend vierkante meter inclusief woning te koop aangeboden door BPD en Brummelhuis. Bij die kavels is er keus uit zeven woningtypen.

De verkoop van de vrij te bebouwen kavels en de kavels met woning verloopt via Makelaardij Hoekstra.