Echtpaar Van der Honig uit Joure 50 jaar getrouwd

JOURE - Willem (72) en Tine (69) van der Honig uit Joure zijn donderdag 26 maart 50 jaar getrouwd. ,,Door het coronavirus is alles even heel anders. Toch willen wij als familie dit niet voorbij laten gaan. En omdat een feestje even niet kan, dan maar proberen op een andere manier. Want het is toch wel heel bijzonder”, mailde dochter Ingrid van der Honig de redactie.

Willem en Tine zijn ondernemende mensen en mogen graag onder de mensen zijn. Willem is actief bij jeu de boules, de miniatuurruilbeurs en het museum. Hij werkte altijd bij Douwe Egberts in de thee. Een oude theemachine is nu te bezichtigen, werkend, in Museum Joure. Hier laat hij mensen zien hoe het ging, hoe de machine werkt.

,,Het liefst is hij bezig met zijn Daf of zijn verzameling. Of hij gaat met mijn moeder en de hond op pad.”

Tine is actief in de wandelgroep, de fietsgroep en mag graag puzzelen. ,,Ze helpt ons ook, met wat dan ook. Of is er gewoon voor de gezelligheid. Mijn ouders genieten van elkaar en hun gezin, familie, vrienden en kennissen. Het liefst gaan ze elke zomer naar de camping met de caravan in Nederland.”

Om het echtpaar in het zonnetje te zetten heeft de familie een tekst voor de twee gemaakt. ,,Al 50 jaar bij elkaar, goud ja ja. ’T is meer dan waar. En nu hier wonend in deze straat. Het was elke dag meer dan waard. Een feestje gaat echter nu even niet. Door corona dat deze wereld binnen liep. Maar dat willen wij als familie niet aan hun voorbij laten gaan. Daarom willen we de boodschap aan hen en allen doorgeven. Zoals ons ook door Willem en Tine al die jaren zelf is meegegeven: liefde is niet voor even, maar een kostbaar iets. Geef liefde steun en hulp, daar waar kan, op welke manier dan ook. Denk ook aan onze ouderen, in verzorgings- en verpleeghuizen. Stuur hen een kaartje, ook al ken je ze niet. Ze zitten nu achter gesloten deuren, maar vergeten doen we ze niet.”

,,We wilden toch even laten weten aan onze ouders dat 50 jaar getrouwd zijn, heel bijzonder is. Ook al kunnen we niet bij elkaar zijn. Dan maar op deze manier in het zonnetje zetten: van harte gefeliciteerd en nog vele, vele, jaren erbij.”