Foto’s | Ouderen maken gebruik van speciaal boodschappenuurtje in Albert Heijn Joure

JOURE - Albert Heijn heeft sinds maandag een boodschappenuurtje voor ouderen. Mensen van boven de 70 jaar kunnen dan op werkdagen tussen 7.00 en 8.00 uur bij de AH terecht voor hun boodschappen voordat de winkel voor iedereen opengaat.

Maandagochtend was een handjevol mensen boodschappen aan het doen op dit tijdstip. Mevrouw Hoekstra is blij met de extra openingstijden voor de ouderen. Ze maakt zich best wel zorgen over het virus. Ze gaat dan ook gewapend met latex handschoenen de winkel in.

Er zijn vooralsnog geen plannen om ook op andere tijden met ouderenuurtjes te komen, zo laat een woordvoerder weten. ,,Daarnaast komen er geen ouderenuurtjes bij Etos en Gall & Gall. We richten ons namelijk met dit ouderenuurtje specifiek op primaire levensbehoeften."

Met het ouderenuurtje lopen senioren volgens Albert Heijn minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen.

In diverse andere landen hadden supermarkten al speciale openstellingen voor ouderen en soms ook voor zorgpersoneel. Vanuit de politiek waren de supermarkten al opgeroepen om met zo’n uur te komen.

Albert Heijn roept de andere klanten op rekening te houden met de extra openstelling en dan niet ook te komen.

Het bedrijf vraagt verder alle klanten anderhalve meter afstand te houden, ook tot de kassamedewerkers en de vakkenvullers.

Om het personeel bij de kassa’s te beschermen heeft Albert Heijn al plexiglazen scheidingswanden aangebracht en wordt een streep getrokken om aan te geven hoeveel afstand anderhalve meter is.

Verder riepen alle supermarkten al op zo veel mogelijk met pin te betalen in plaats van met contant geld.