Korfballers Joure rekenen gedecideerd af met Veenwouden

JOURE - Na de gemakkelijke overwinning van vorige week, stond op 7 maart een wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Veenwouden was te gast in de Jouster sporthal.

Een bijzondere wedstrijd voor de nieuwe jeugdteams, die bij deze gelegenheid samen met het eerste team op mochten lopen. Voor de bezoekers was het een pot om snel te vergeten.

Na een haperende start wist Joure tot de 11e minuut nog geen goal tegen te krijgen, 6-0. Hierna wisten beide ploegen driemaal de korf te vinden, wat de tussenstand op 9-3 bracht. De Jousters gooiden het verdedigend op slot en wisten zelf makkelijk de korf te vinden.

De dames waren in deze fase loepzuiver, alle vier wisten ze te scoren. Vooral Jeanine de Leeuw drukte haar stempel, middels drie afstandsschoten. Er werd gerust op 18-3.

Alhoewel de ontmoeting allang niet meer spannend was, bleven de Jousters scherp spelen. De scores bleven maar komen en zes minuten voor tijd wist Joure voor het eerst dit seizoen de 30 doelpunten aan te tikken. Het slotakkoord was voor de bezoekers, die hiermee de eindstand op 32-8 brachten.

Volgende week speelt Joure in en tegen Deinum. Een tegenstander van een heel ander kaliber, die vooral in de eigen thuishal een lastige opponent is dit seizoen.

Verslag Martijn van Dijk