Bibliotheek Joure in teken Repair Café Kids, expositie en lezing met Stellingwerver schrijver Johan Veenstra

JOURE De bibliotheek Joure houdt woensdag 4 maart een Repair Café Kids en een lezing met de stellingwerver schrijver Johan Veenstra. Hij is te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek. Ook is een expositie te zien over tien jaar Repair Café.

De Stellingwarver schriever Johan Veenstra draagt voor uit eigen werk. De auteur had jarenlang een column bij Omrop Fryslân en is columnist van de Leeuwarder Courant. Hij heeft daarnaast tal van publicaties in het Stellingwerfs op zijn naam staan.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Ook wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, voor 55-plussers een activiteit gehouden.

De toegang tot de lezing bedraagt een euro en is inclusief koffie of thee.

Zelf repareren

Kinderen kunnen woensdag 4 maart tussen 14.30 en 16.30 uur zelf spullen repareren, variërend van eigen knuffels tot eigen speelgoed.

Elektriciens, naaisters, timmerlieden en onder andere ict’ers staan klaar om de kinderen te helpen.

‘Mooi Stuk!’

In februari en maart is ook de bijzondere expositie ‘Mooi Stuk!’ te zien in de bibliotheek. In oktober was het tien jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden.

In een Repair Café kunnen bezoekers hun eigen kapotte spullen repareren, met hulp van vrijwilligers uit de buurt.

De expositie is te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek Joure.