Bibliotheek Joure in teken workshop omgaan met geld en expositie ‘Mooi Stuk!’

JOURE De bibliotheek in Joure houdt de komende tijd weer diverse activiteiten. Zo geeft budgetcoach Lida Muurling-Bouwman een workshop over omgaan met geld en is tot en met maart is de expositie ‘Mooi Stuk!’ te zien.

Dinsdag 25 februari vanaf 19.30 uur geeft budgetcoach Lida Muurling-Bouwman een gratis workshop ‘Geld goed uitgeven, hoe doe je dat?’.

Deelnemers krijgen in de workshop zicht op waar zij geld aan uitgeven, tips om te besparen en hoe te budgetteren. Ook kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Er is plaats voor vijftien deelnemers. Aanmelden via www.bmf.nl/budgetcoach en aan de balie in de bibliotheek in Joure.

Repareren

In februari en maart is de bijzondere expositie ‘Mooi Stuk!’ te zien. In de tentoonstelling is te zien dat veel huishoudelijke apparatuur of kleding die normaal weggegooid zou worden, nog prima te repareren valt.

In oktober 2019 was het tien jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden. In een Repair Café kunnen bezoekers hun eigen kapotte spullen repareren, met hulp van vrijwilligers uit de buurt. Het jubileum wordt onder andere gevierd met de pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’.

Jaarlijks worden er vele apparaten weggegooid die nog makkelijk te repareren zijn. De tentoonstelling wil aanzetten tot meer bewustwording en kennisdeling. Bezoekers kunnen een liefdes- of excuusbrief schrijven aan hun gerepareerde of weggegooide voorwerp.

De expositie is tijdens openingsuren te bekijken in de bibliotheek in Joure.