Spanninga Netherlands verlengt sponsorcontract met Museum Joure tot 2023

JOURE - Spanninga Netherlands heeft het sponsorcontract met Museum Joure verlengd tot 2023.

Maandag hebben algemeen directeur Feike Spanninga van de Spanninga Group en Peter de Jonge, voorzitter Museum Joure, hun handtekening gezet onder de overeenkomst. 

Al sinds 2014 is er een sponsorrelatie tussen Spanninga en Museum Joure. Dat deze twee organisaties elkaar gevonden hebben ligt volgens Sapnninga voor de hand. 

,,Spanninga is een echt oud-Jouster bedrijf dat hier groot is geworden en met allerlei draden aan Joure is verbonden. Hier is mijn pake als goudsmid begonnen. In de jaren dertig heeft hij zich toegelegd op het maken van fietsverlichting en dan met name achterlichtjes. Na de oorlog stond Spanninga wel bekend als de achterlichtjesfabriek.” 

Feike Spanninga is zelf ook zeer geïnteresseerd in geschiedenis. Mede dankzij hem werd in 2018 het 100-jarig bestaan van het bedrijf goed gevierd, niet alleen met een feestje, maar ook met een boek over de geschiedenis van het bedrijf.

Het 100-jarig bestaan van Spanninga was voor Museum Joure ook reden om aandacht aan het bedrijf te besteden. Een tentoonstelling over Spanninga liet zien hoeveel innovatie en doorzettingsvermogen nodig is voor een goed product op de markt komt.