Foto’s | Welpen de Borgergroep vieren feest

JOURE - Het was zaterdag feest bij de welpenspeltak van scouting de Borgergroep in Joure. De welpen bestaan dit jaar precies 100 jaar in Nederland. Wethouder Jos Boerland kwam langs om dit samen met de welpen te vieren en om ook eens te kijken wat er nu bij de scouting allemaal wordt gedaan. De Borgergroep zelf bestaat dit jaar 60 jaar.

Eerst werden er cupcakes gebakken en versierd. De aanwezige kinderen vertelden de wethouder wat scouting nu precies inhoudt en wat zij zoal op een opkomst doen. Onder andere vuurtje maken, buiten en soms ook binnen spellen doen, knopen leren maken, hikes lopen, windrichtingen leren en ze gaan af en toe op kamp gaan.

Vervolgens werden er ook veel vragen aan de wethouder gesteld. Wat doet een wethouder nu precies en wat zijn de taken van de burgemeester? De kinderen waren erg nieuwsgierig, maar de wethouder ook.

Samen met de wethouder zijn de cupcakes opgegeten en werd er limonade gedronken. Daarna was het tijd voor een spel. Weerwolven van Wakkerdam, altijd favoriet bij de kinderen. De wethouder deed ook mee. Na de sluiting ging iedereen vol enthousiasme weer naar huis.

Het jubileum van de welpen wordt het hele jaar gevierd. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, lokaal maar ook landelijk. Dit doen ze om samen een mooi feest vieren, het scoutinggevoel te ervaren, maar ook om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de toekomstvisie en een kwaliteitsimpuls te geven aan en verbinding te creëren binnen de welpenspeltak.