Korfballers SC Joure veel te sterk voor Lemmer

JOURE - De korfballers van SC Joure hebben zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Lemmers: 22-8.

Na de domper vorige week, er werd dik verloren van Lintjo, moesten alle neuzen weer dezelfde kant op. KV Lemmer kwam op bezoek en stond gedeeld tweede met Joure. Vuurwerk kwam er niet, de Jousters heersten op alle fronten en wonnen dikverdiend.

De openingstreffer was voor de thuisploeg. Nadat Lemmer zich ook op het scorebord had gemeld, liep de thuisploeg uit naar een 6-1 voorsprong. Een mindere fase volgde voor de Jousters, waardoor Lemmer het gat iets kleiner wist te maken. Vlak voor rust kwam Joure weer beter in haar spel en was het na één helft: 10-5.

Ook in de tweede helft bleek Lemmer geen vuist te kunnen maken. Vele kansen werden gemist en Joure bleek veel koelbloediger in het afronden. De goals volgden dan ook in rap tempo en de Lemsters hadden het al lang en breed opgegeven. De laatste goals van de wedstrijd waren niet geheel toevallig voor de twee uitblinkers deze middag. Karin Otter, met zes goals en Marc Vriesling, met liefst acht goals waren vaak eindstation van goedlopende aanvallen.

Met twaalf punten uit zeven wedstrijden staat Joure, halverwege de competitie, op de tweede plaats. Het staat twee punten onder koploper Lintjo en twee punten boven de nummer drie Lemmer. Volgende week speelt Joure weer thuis, ditmaal tegen MN&W om 18.15 uur.