Succesvolle turnwedstrijd voor CSC Joure

JOURE In sporthal de Hege Fonnen in Lemmer turnden de dames van wedstrijdgroep 3 afgelopen zaterdag hun eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap. Voor CSC Joure verliep deze wedstrijd zeer succesvol. In alle categorieën werden medailles gewonnen en de dames kregen van de jury complimenten voor hun techniek en netheid.

Stabiele balkoefeningen

Bij zo’n eerste wedstrijd van het seizoen hoort gezonde spanning, wat beginnen op het toestel balk extra lastig maakt. Sanne Faber, Femke Lamsma, Linde Brugge, Silke Meijerink, Lena Ploegstra en Laura Veltman lieten bij de pupillen 1 D3 zien hier goed mee overweg te kunnen. Ze bleven allemaal op de balk staan en beheersten hun oefening waarmee ze de basis legden voor een goed resultaat. Linde werd 24e, Sanne 14e, Silke en Lena kregen een medaille voor hun vijfde en vierde plaats, Laura won zilver en Femke goud.

Geslaagde wedstrijddag

De pupillen 2 D3 turnden in de volgende wedstrijd en zetten de succesvolle lijn door, ondanks dat de balk bij hen iets minder evenwichtig verliep. Lisa van Ewijck kreeg een medaille voor haar vierde plaats, Eline Kuipers won zilver en Eline de Haan goud. Tot slot turnden Sophie Duijnker en Iris van der Plas bij de Jeugd D3. Door onder andere een blessure was hun voorbereiding niet optimaal, maar ze lieten nette oefeningen zien. Iris kreeg een medaille voor haar vijfde plaats en Sophie won brons. Een mooie afsluiting van een geslaagde wedstrijddag.

De dames turnen 7 maart hun tweede plaatsingswedstrijd, waarna bekend wordt wie doorstromen naar de Friese kampioenschappen.