Teleurstellende topper voor Jouster korfballers

JOURE KV Joure heeft zaterdag met 19-10 verloren van Lintjo.

Dit seizoen werden alle wedstrijden met winst afgesloten. Joure trad zaterdag aan tegen Lintjo in Oldeberkoop en was het zaak om deze reeks in stand te houden. Dit leek op voorhand echter een hele kluif, ook Lintjo was dit seizoen sterk bezig en stond samen met de Jousters bovenaan in de poule.

De wedstrijd was nog niet goed op gang of Joure moest al de eerste tegenslag verwerken. Binnen één minuut moest een dame van Joure het veld ziek verlaten. Vervolgens was het voor beide partijen zoeken naar het goede spel. Alhoewel Lintjo snel uitliep naar 4-1, was dit na twintig minuten nog steeds de tussenstand. Na een time-out aan Jouster zijde leek het tij te keren. Maar een volgende tegenslag wierp een schaduw over de wedstrijd. Na een overtreding van de thuisploeg kwam Sierd van der Goot zeer ongelukkig terecht en blesseerde zich zwaar aan zijn enkel.

De wedstrijd kon snel weer aanvangen en de laatste tien minuten werden in een roes gespeeld, 5-3. Ondanks de tegenslagen leek voor Joure nog niets aan de hand. De tweede helft werd daarom met gemengde gevoelens aangevangen. De ploeg uit Oldeberkoop kwam echter veel scherper uit de rust. De thuisploeg schoot scherp en liep uit naar een onoverbrugbare voorsprong. De equipe uit Joure kon geen vuist meer maken en de wedstrijd werd uiteindelijk met 19-10 verloren.

De Jousters maken eerst een pas op de plaats. De competitie is echter nog lang, waardoor alles nog mogelijk is. Wat echter niet mogelijk is, is de inzet van Sierd van der Goot, die waarschijnlijk geruime tijd buitenspel staat door zijn blessure.

Volgende week om 17:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Lemmer op het programma.