Zes aanhoudingen in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in Friesland

De politie heeft afgelopen week zes mensen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in Friesland. Woensdag werden er vijf personen aangehouden, donderdag kwam daar nog iemand bij.

Tijdens de actie zijn twee woningen (in de gemeente Leeuwarden en Noardeast-Fryslân), één bedrijfspand (in Bolsward) en een growshop (Heerenveen) doorzocht. Er zijn onder meer drie hennepkwekerijen met in totaal 1100 planten en ruim 14.000 euro in contant geld aangetroffen.

Bij de growshop in Heerenveen zijn een 53-jarige man uit Lemmer, een 45-jarige man uit Hardenberg en een 41-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Op donderdag werd een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Bij een woning in de gemeente Noardeast-Fryslan werden een 73-jarige man en een 63-jarige vrouw aangehouden. Uit nader onderzoek moet blijken wat ieders rol in dit onderzoek is geweest.

Naast het contante geld heeft de politie diverse goederen in beslag genomen met een straatwaarde van ruim 100.000 euro. Bij de woningen en het bedrijfspand was er sprake van diefstal van stroom.

Lees ook | Verdachten aangehouden na vondst hennepkwekerij