Grote opkomst bij eerste oefening Projectkoor Vrede Vriendschap Vrijheid

LEMMER De zaal in de Hege Fonnen in Lemmer stroomde maandag 13 januari lekker vol. Ruim zestig mensen van allerlei afkomst, waaronder een deel statushouders, gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan het multiculturele koor.

Doel van het project is om verbinding tot stand te brengen tussen inwoners uit diverse culturen. Met elkaar muziek maken, met name zingen, is daarbij het ‘vervoermiddel’, maar er is ook plaats voor dans en voordracht. Stiekem hopen de initiatiefnemers Hanni de Heer, Liesbeth van Leeuwen en Ron Overtoom daar ook op. Dan kan een afwisselend programma worden gemaakt voor de uitvoering van 5 mei. Maar juist ook het oefenen moet volgens muzikaal leider Overtoom een feestje worden.

Na een welkomstwoordje door De Heer, nam Overtoom de groep mee in een muzikale kennismaking met een aantal uitgekozen songs. Zeven muzikanten (viool, saz, piano, percussi, gitaar), die zich spontaan hadden aangemeld, namen de begeleiding op zich. Naast de inspanning van het oefenen was ook tijd voor ontpanning tijdens de koffie-thee-limonade-pauze.

De initiatiefnemers zijn blij zoals de eerste keer is verlopen en zien uit naar de tweede keer van maandag 27 januari, aanvang 16 uur in de Hege Fonnen. „Geweldig, en er kunnen er nog meer bij, dus welkom!” is hun reactie. Meer info via www.vredevriendschapvrijheid.nl.

De enthousiaste deelname en ondersteuning van de gemeente De Fryske Marren, De Kear, It Toanhûs en zowel beheerder als pachter van de Hege Fonnen zijn enorm motiverend en een steun in de rug.