Foto's | Nieuwjaarsrevue ‘Grut, Grutter, Grutsk’ valt in de smaak

JOURE - De Stichting Nijjiersrevu de Jouwer heeft zaterdag de eerste voorstelling opgevoerd van ‘Grut, Grutter, Grutsk’. Die viel zichtbaar in de smaak bij het publiek.

In totaal worden in januari in partycentrum ’t Haske in Joure vier voorstellingen opgevoerd. De inspiratie voor het thema komt bij de reuzen in Leeuwarden vandaan. ,,Een geweldig evenement waarbij een sfeer van trots hing. Een gevoel waarmee wij ons bij de revue graag identificeren.”

Alle teksten van de sketches en de liedjes zijn door het eigen schrijversteam geschreven. Ook nu weer is de muziek grotendeels in eigen productie gemaakt.

De actualiteit in en rondom Joure en de gemeente De Fryske Marren neemt een belangrijke plaats in bij de nieuwjaarsrevue.

De spelersploeg is sinds september aan het oefenen met de sketches en liedjes. Een enkeling van hen doet al 27 jaar mee. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer een aantal nieuwe spelers.

Er is nog een voorstelling op vrijdag 17 januari vanaf 20.00 uur. Daarnaast is de voorstelling op zaterdag 18 januari tweemaal te zien. Die beginnen om 14.30 en 20.00 uur.

Bij alle voorstellingen is er een loterij met prijzen. Na afloop van de avondvoorstellingen is er livemuziek.

Kaarten voor de avondvoorstelling kosten 11 euro. Voor de middagvoorstelling bedraagt de entree 8,50 euro.

De kaarten zijn te koop via www.revudejouwer.nl en bij Tabakspeciaalzaak Van Delden aan de Midstraat 63 in Joure.

(Foto’s HET STAAT EROP! Fotografie/Grietje van der Reijnst-Brak)