Eenvoudige winstpartij Jouster korfballers in eerste duel 2020

JOURE - Nadat de selectie afgelopen maandag de trainingen had hervat om 2020 goed te beginnen, was het zaterdag tijd voor de eerste wedstrijd. Deinum was de tegenstander en de Jousters waren gebrand om hun ongeslagen tour voort te zetten.

Hieronder een door de korfballers zelf aangeleverd verslag.

De wedstrijd begon energiek en door mooie combinaties en het scherpe verdedigen wisten de Jousters na één minuut spelen de stand al op 2-0 te zetten. De wedstrijd was los en Joure liet korfballend sterk spel zien.

Verdedigend had Joure al snel de tegenstanders aardig op slot waardoor er na tien minuten spelen al een tussenstand van 7-2 op het scorebord kwam te staan. Een iets sterkere tussenfase van Deinum volgde hierna, maar echt aanhaken deed de ploeg nooit. Na een half uur spelen stond Joure desondanks ruim voor, maar had het verdedigend wel te veel steken laten vallen: 13-8.

Joure kwam verdedigend sterk uit de kleedkamers maar aanvallend was het minder. De Jousters scores bleven achter en Deinum hield het verdedigend ook beter dicht. Halverwege pakte Joure als collectief de wedstrijd weer goed op en werd er weer meer gescoord. De thuisploeg wist erg leuke combinaties uit te spelen tot doelpunten en benutte haar kansen goed.

Deinum bleef mee scoren maar kon niet tippen aan het spel van Joure. Marc Vrieseling besloot de wedstrijd met zijn achtste doelpunt wat de stand deed eindigen op 22-12.

Komende zaterdag staat om 19.10 in Oldeberkoop de belangrijkste wedstrijd tot nu op het programma. Medekoploper Lintjo is dan de tegenstander. Na vijf wedstrijden zijn beide ploegen nog ongeslagen, maar de ploeg uit Oldeberkoop heeft een beter doelsaldo. 

Komende zondag speelt Joure nog een bijzonder duel, een “interland” tegen een club uit Portugal. Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 20.00 uur in Sportfun.