Foto’s | Goede prestaties CSC Joure bij Friese kampioenschappen turnen

HEERENVEEN - De turnsters Gwenn Norde, Juul Aalders, Asia Garbouz, Iris Bijker en Lieke Jouwsma van CSC Joure zijn zaterdag de Epke Zonderland turnhal goed voor de dag gekomen bij de Friese kampioenschappen eerste en tweede divisie. Die wedstrijd gold ook als tweede kwalificatie voor de landelijke wedstrijden.

Gwenn Norde pakte in Heerenveen de Friese titel. Zij turnde al vroeg in de ochtend bij de instap N2. Hoewel ze onder de indruk was van de entourage, turnde ze prima oefeningen en mocht ze het hoogste podium betreden als Fries kampioen.

In de tweede wedstrijd turnden Aalders en Garbouz bij de pupillen 2 N2 en Iris Bijker bij de jeugd 2Aalders Juul begon op balk, maar kon helaas niet laten zien hoeveel progressie ze op dit toestel gemaakt heeft. Ondanks deze teleurstelling herpakte ze zich en werd ze vijfde van Friesland.

Gabrouz kan op balk ook beter dan ze deze wedstrijd liet zien, maar maakte op vloer een mooie beenspreiding en won uiteindelijk het brons.

Ook voor Bijker was het een gevecht om op de balk te blijven staan, maar het lukte. Op vloer turnde ze de hoogste score in haar categorie en daarom mocht zij voor Friesland het zilver in ontvangst nemen.

Jouwsma turnde in de laatste wedstrijd bij de junioren in de tweede divisie. Op het eerste toestel vloer turnde ze na een kleine blessure boven verwachting. Helaas gingen de andere toestellen niet zoals ze kan of had gehoopt en eindigde ze als vijfde.

De komende weken wordt bekend gemaakt welke dames doorstromen naar de landelijke wedstrijden en zich geplaatst hebben voor de toestelfinales van district noord.