CBS de Trieme uit Sint Johannesga wint SGHA schoolwaterpolotoernooi

HEERENVEEN Basisschoolleerlingen (groep 5 t/m 8) van de gemeente Heerenveen en omstreken konden op de laatste zondag van de kerstvakantie deelnemen aan het jaarlijkse SGHA schoolwaterpolo toernooi. CBS de Trieme ging er met de winst vandoor.

Ruim zeventig kinderen in tien teams maakten er een spannend waterpolofeest van. Het toernooi werd georganiseerd door waterpolovereniging SGHA en Scoren voor Gezondheid.

Na een aantal spannende poulewedstrijden werd er hard gestreden in de finales. Bij groep 5/6 werd het team van CBS de Trieme uit Sint Johannesga de winnaar, gevolgd door Combiteam Simone, met leerlingen uit Akkrum, Heerenveen en Aldeboarn. De derde prijs was voor het team van OBS de Boarne uit Aldeboarn.

Ook de leerlingen uit groep 7/8 trakteerden het publiek op mooi en vooral spannend waterpolo. Na een zinderende finale mocht het team van CBS de Burcht uit Heerenveen de beker voor de eerste prijs in ontvangst nemen. OBS van Maasdijkschool, ook uit Heerenveen ontving de tweede prijs en SWS De Nijewier uit Tjalleberd werd derde en viel daarmee net als vorig jaar in de prijzen. Alle deelnemende kinderen ontvingen een leuk aandenken aan het toernooi.